Basisschool de Icarus liep tegen een probleem aan: ze zagen dat hun leerlingen actief waren op social media, maar dat privacy en ethiek niet in acht werd genomen. Aangezien ze zelf de kennis niet hadden om de leerlingen hierin te doceren, hebben ze mij uitgenodigd voor een gastles.

In 2011 vroeg basisschool de Icarus in Heemstede mij om een gastles te geven over social media aan de kinderen van groep 8. In deze gastles heb ik het thema ‘(Veilig) Omgaan met social media’ behandeld. Hierbij confronteerde ik de leerlingen met de openheid van het internet. Waarbij ik directe voorbeelden uit de klas nam. De reacties waren erg enthusiast en heeft erin geresulteerd dat een aantal leerlingen hun privacy instellingen hebben aangepast en op een andere manier gebruik zijn gaan maken van social media.

Begin 2012 heeft de Icarus mij wederom uitgenodigd om langs te komen. Deze keer tijdens de ouderavond. Tijdens deze avond heb ik een masterclass gegeven over het gebruik van social media onder kinderen en hoe ouders hier op in kunnen spelen. Tijdens deze masterclass deden de ouders enthusiast mee en kwamen leuke en interessante discussies op gang.

U kunt de slides van de masterclass hieronder inzien.
Wilt u weten wat ik voor uw organisatie kan betekenen? Maak direct een vrijblijvende afspraak.